Før behandling

Hos Remove-it vil vi altid sørge for, at du får den bedst mulige oplevelse og for at sikre dette, vil hvert behandlingsforløb begynde med en konsultation. Med dine personlige ønsker om fjernelse af din tatovering og vores faglige viden, kan vi sammen tilrettelægge det bedst mulige forløb for dig. Her har du også mulighed for at stille spørgsmål til behandleren, så at du er velinformeret igennem hele forløbet. Inden din behandling skal du tage højde for følgende ting:

Det er vigtigt at undgå sollys (som solbadning, solarie mv.) på tatoveringen i 21 dage før laserbehandlingen. Selvbruner skal også undgås 7 dage op til en behandling. Sol og selvbruner vil nedsætte laserens effekt og øge chancen for bivirkninger.

Det behandlede område skal være frit for creme og makeup. Er der mørke hår på området, skal de også fjernes dagen inden behandlingen.

Er du gravid eller ammende kan du ikke blive behandlet.

Du kan påføre lokalbedøvelsescreme 1-2 timer før behandlingen. Fordel cremen på det ønskede område og pak det derefter ind i plastikfolie for at øge virkningen.

Efter behandling

Efter du har fået en laserbehandling hos Remove-it, vil du opleve, at blækket i tatoveringen vil forsvinde løbende i lang tid efter selve behandlingen. Laseren fjerner nemlig ikke tatoveringen med det samme, men den starter en proces, som vil fortsætte i et stykke tid efter behandlingen. Når den effektive laser rammer blækket i huden, skydes blækpigmenterne i så små stykker, at kroppen efterfølgende kan udskille disse partikler med tiden. Du kan læse mere om dette under ”Tatoveringsfjernelse”.

Benyt is til afkøling efter behov. Dette må gerne gøres en gang hver 2. time i de første 24 timer efter behandling. Hold området hævet over hjertehøjde for at begrænse hævelsen.

Påfør efterbehandlingscreme på området. Denne kan købes ved Remove-it. Påfør cremen et par gange dagligt i de første 7 dage som minimum. Dette hjælper huden med at regenerere og fremmer derfor helingen. Alternativt kan aloe vera gel, panthenol eller en E-vitamin creme benyttes til formålet.

Undgå lange bade, spa, svømmehal og sauna, indtil huden er helet.

Begræns fysisk aktivitet på behandlingsdagen.

Det er vigtigt at undgå sollys (som solbadning, solarie mv.)  på tatoveringen i 21 dage efter laserbehandlingen.

Opstår der blister/blæner, bør området holdes i ro. Det er vigtigt at undgå at skrubbe eller pille i dem, men blot lade blisterne skal hele af sig selv. Pak eventuelt området ind i bandage. Går der hul på en blist, skal der påføres en fugtgivende gel.

Smerte?

Måske er du nervøs for om laserbehandlingen er smertefuld, og det er naturligvis individuelt, hvordan man mærker laseren, når man får fjernet en tatovering. Dog vil det være ganske kortvarigt, da laserbehandlinger ikke er tidskrævende og vil være langt hurtigere overstået end at få lavet tatoveringen. For at lindre smerten vil huden blive afkølet under behandlingen med en kølemaskine, som er beregnet til netop dette formål.

Det er muligt at mindske smerten ved brug af Tapin eller Emla, som er et lokalbedøvende håndkøbslægemiddel. Cremen påføres som minimum 1-2 timer inden behandlingen for at opnå det bedste resultat. Hvis du ønsker at benytte Tapin, kan du finde hos os i klinikken eller på dit lokale apotek.

Hjælp kroppen på vej

Drik rigelige mængder vand, da dette hjælper kroppens udrensningsproces efter laserbehandling. Man kan endvidere massere det behandlede område blidt i 5-10 minutter dagligt, efter det er helet, for at øge blodtilstrømningen. I nogle tilfælde kan der forekomme blister på det behandlede område, og dette er en normal bivirkning, som der under ingen omstændigheder må prikkes hul på. De vil efter 1-2 uger blive til et tyndt, fint sår, som både bør hele og falde af helt af sig selv. Det er vigtigt at overholde disse retningslinjer for at mindske ardannelse, så resultatet af tatoveringsfjernelsen bliver optimalt. Skulle der mod forventning opstå en infektion i det behandlede område, bør du kontakte egen læge.

Undgå smertestillende

Undgå så vidt muligt smertestillende piller (bl.a. ibuprofen), da disse kan øge risikoen for blå mærker og/eller blødning i værste tilfælde.

Hygiejne i top

Det er vigtigt at holde god hygiejne både før, under og efter hver laserbehandling. Derfor bliver huden desinficeret af os inden behandlingen påbegyndes, men det er også vigtigt, at du selv holder tatoveringen ren efterfølgende.

Har du spørgsmål til før- og efter behandling, er du altid velkommen til at kontakte os.