OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Det er meget forskelligt, hvordan folk oplever smerten ved en laserbehandling. Nogen føler, at det er det samme som at få lavet tatoveringen. Men ligesom smerteniveauet kan variere meget efter placeringen på kroppen, når man får lavet en tatovering, kan det ligeledes variere ved tatoveringsfjernelsen. Selvom det dog ikke er smertefrit at få fjernet en tatovering, går det meget hurtigere, end da tatoveringen blev lavet i sin tid. Hos Remove-it benytter en medicinsk køler, som blæser -40 grader kold luft ud, hvilket er med til at tage toppen af smerten.
Det er muligt at benytte en bedøvelsescreme på behandlingsområdet inden behandlingsstart. Cremen påføres som minimum 1-2 timer inden behandlingen for at opnå det bedste resultat
Skygger i en tatovering (også kaldet shading) er det, der forsvinder lettest efter laserbehandling, fordi tætheden af blækket ikke er så stor og fordi, at der er mindre traume i huden.
Linjer, som er lavet med den runde nål (også kaldet ”lineren”), vil normalt forsvinde langsommere end skygger, fordi mængden af blæk af større, og denne tatoveringstype vil som regel også ligge dybere.
Massive tatoveringer kan godt kræve et par behandlinger, før man kan se fremskridt, idet der skal fjernes en stor del af pigmentet i tatoveringen, inden hudens egen farve kan ses bagved.
Laseren fragmenterer blækpigmenterne til mikroskopiske partikler. Efter behandlingen bearbejder kroppen de nedbrudte blækpigmenter, så udskillelsesprocessen kan begynde. Dette foregår igennem lymfesystemet og de hvide blodlegemer, hvor pigmenterne bliver udskilt ligesom alle andre affaldsstoffer i kroppen.
Først når denne proces er overstået, er tatoveringen klar til en ny laserbehandling, hvorefter processen starter på ny. I starten tager denne proces typisk 4-6 uger, og jo længere man kommer i forløbet, jo længere tid skal der gå imellem behandlingerne. Da de resterende blækpigmenter kan være besværlige at nedbryde, kræver det længere tid imellem behandlingerne.
Når tatoveringen er ved at være fjernet, kan det derfor ikke svare sig at behandle med kun 6 uger mellemrum som i begyndelsen af forløbet. Kroppen kan have behov for mere tid til at nedbryde tatoveringen, og at laserbehandle hyppigt vil ikke fremskynde processen.
Der er ikke nogen fastlagt procedure ved fjernelse af tatoveringer, for alle kroppe og tatoveringer er individuelle. Det hele er derfor en vurderingssag for vores erfarne personale, der kan bedømme tidshorisonten fra behandling til behandling ud fra din udvikling, for vi vil ikke lade dig betale for en masse unødige behandlinger. Det er langt vigtigere for os at have glade kunder, og vores mål er at skabe gode resultater. Du er i trygge hænder hos Remove-it.
Vidste du, at der foregår en helingsproces i den første måned, efter at tatoveringen bliver lavet, hvor der dannes sår, som heler og falder af? Som resultat bliver tatoveringen faktisk lidt lysere end den dag, hvor tatoveringen blev lavet. Rent teknisk sker der det, at omkring halvdelen af den mængde blæk, som tatovøren ligger i huden, bliver nedbrudt på den første måned. Denne proces kan sammenlignes med tatoveringsfjernelse. Med laserbehandling skal der muligvis gå 1-3 år, før de sidste blækpigmenter er ude af kroppen, og komplet tatoveringsfjernelse er opnået.
Laseren reagerer udelukkende på blækket og ikke på huden, og man kan derfor garantere minimal påvirkning af huden. Det er dog vigtigt at huske på, at det er et indgreb i huden, og derfor er der risiko for bivirkninger. Efter en behandling er der rødme og hævelse på området, og eftersom laseren ikke reagerer på selve huden, vil der kun opstå hævelse på de steder, hvor blækpigmenterne er. I nogle tilfælde vil en laserbehandling frigøre histamin, som kan resultere i kløe på det laserbehandlede område.
Dette kan modvirkes ved at tage en Benadryl eller anden antihistamin. Følg anvisningerne på pakken. Andre bivirkninger kan være blister, og hvis disse forekommer, er det vigtigt at lade dem være og ikke pille i dem, da dette kan give arvæv. Du kan pakke dem ind i bandage for at sikre, at der ikke går hul i dem. Hvis der alligevel går hul på en blist, bør man smøre den med fugtgivende gel.
Remove-it har mange års erfaring med tatoveringsfjernelse og kan også hjælpe med fjernelse af netop din tatovering.
Mange danskere går rundt med tatoveringer på kroppen, men en stor del af dem er ikke helt tilfredse med deres tatovering og går derfor med tanker om at få foretaget tatoveringsfjernelse af professionelle. Årsagerne til en sådan beslutning kan være mange. Det kan måske være, at motivet ikke afspejler din personlighed mere, eller også blev resultatet bare ikke, som du havde forventet. Der kan være mange grunde til, hvorfor du ønsker at få fjernet din tatovering, men fælles for dem alle er dog, at vi hos Remove-it kan hjælpe dig med at få din tatovering fjernet med effektiv laserbehandling.
Vi går ikke op i hvorfor den skal væk, men til gengæld går vi op i, at du får et flot og tilfredsstillende resultat, når vi er færdige.
Det er individuelt hvor mange behandlinger, det kræver for at fjerne en tatovering, for der er mange faktorer, som spiller en rolle. Det kan være ting som:
- Hvor på kroppen tatoveringen sidder
- Hvor meget pigment/blæk, tatoveringen indeholder
- Er tatoveringen lavet af en professionel eller en amatør
- Er der dannet arvæv i huden, efter tatoveringen er blevet lavet
- Hvor gammel tatoveringen er
- Hvordan tætheden af blækket er i huden
- Hvor godt din krop kan udskille pigmenterne
Derudover er behandlingsudstyret samt dygtigt og erfarent personale afgørende for en effektiv tatoveringsfjernelse såvel som god tid imellem behandlingerne.
Ved behandlingsforløbets begyndelse afsætter vi 30 minutter til konsultation, hvilket naturligvis er gratis. Her taler vi om din uønskede tatovering og får afklaret eventuelle spørgsmål, som du måtte have. Tatoveringen bliver desuden vurderet, så vi kan informere dig om behandlingsforløbet og give dig en fast pris samt et estimeret antal behandlinger.
Selve behandlingstiden varierer alt efter tatoveringens størrelse og antallet af farver. Vi tager altid et billede af tatoveringen inden behandlingen, så vi sammen kan følge udviklingen. Efter behandlingen vil du blive grundigt informeret om efterbehandlingen, så du opnår et varigt og pænt resultat.
Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger, der er nødvendigt. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. Tatoveringens placering på kroppen, tætheden i blækket, blæktypen og dybden af tatoveringen, kan have en effekt. Det kan være alt fra 2-10 behandlinger før, at tatoveringen er helt væk. Hvis tatoveringen skal lysnes inden et coverup, vil der cirka kræves 1-3 behandlinger, alt efter hvor dækkende det nye motiv skal være. Ved de efterfølgende behandlinger vil det resterende blæk blive skudt i endnu mindre partikler, hvilket kroppens blodcirkulation kontinuerligt vil udskille. Tatoveringen vil derfor blive lysere og lysere jo længere tid, der går. Oftest vil et forløb vare fra et halvt år til et par år.
Hos Remove-it anbefaler vi, at der minimum går 6 uger imellem hver behandling. I denne tid skal kroppen udskille blækpigmenterne via lymfesystemet, som beskrevet under spørgsmålet “Hvordan fjerner laseren tatoveringen?” Det har ingen effekt at udføre en behandling uden denne pause, da kroppen ikke har fået tid til at bearbejde og dermed udskille de bestrålede blækpigmenter fra tidligere behandling.
Vi anbefaler, at der går minimum 6 uger imellem behandlingerne i begyndelsen. Da farven løbende vil forsvinde, bør der holdes længere pauser imellem behandlingerne, jo længere man er i behandlingsforløbet. Disse pauser er nødvendige for hudens bearbejdelsesproces, da kroppen har brug for tid til at nedbryde de pigmenter, der er blevet fragmenteret af den skånsomme laser.
Hos Remove-i benytter vi os udelukkende af den nyeste og bedste laserteknologi for at sikre, at der kun er minimal chance for ardannelse. Risikoen er dog uundgåelig, da laserbehandlingen jo er et indgreb på huden.
I nogle tilfælde kan fjernelsen af tatoveringen synliggøre eksisterende arvæv i huden, som kan være opstået, hvis tatoveringen er lavet dårligt. En uerfaren tatovør kan have stukket for dybt i huden, hvilket resulterer i arvævsdannelse allerede, når tatoveringen bliver lavet.
Når en tatovering af denne type fjernes, kan arvævet blive synligt, i takt med at blækket forsvinder. Sandsynligheden for ardannelse er meget lille og opstår typisk, hvis såret ikke får den korrekte behandling og pleje under helingsprocessen. Skulle der mod forventning forekomme ar, vil disse være overfladiske og i mild grad, og de vil typisk forsvinde igen. Efter behandlingen er det vigtigt, at man lader huden hele og ikke piller i området. Det er desuden bedst, at huden bliver plejet med en egnet creme. Dette kan du naturligvis få råd om i klinikken.
Det kan være en god ide at barbere eller trimme øjenbrynshårene inden behandlingen, da laseren også reagerer på hårenes pigment. Dette betyder, at der er risiko for, at laseren midlertidigt kan fjerne hårene eller hårenes farve. Dog vil brynene ikke være påvirkede af dette, når de nye hår efterfølgende vokser ud igen.
Efter behandlingen vil du opleve at det behandlede område vil hæve, og derfor er det en god ide at køle området med is et par gange om dagen, så længe huden er hævet. Husk dog at isen ikke bør have direkte kontakt med huden. Brug derfor gerne et viskestykke imellem isen og ansigtet. I klinikken kan du købe en creme, som vi anbefaler, at brynene smøres to gange dagligt med i perioden efter behandlingen.
Ja, det kan du sagtens. Der kan være mange årsager til, at man vil have fjernet en tatovering. Måske har du blot været uheldig med en tatovering og ønsker at få den fjernet for at få lavet en ny. Desværre får nogen lavet et coverup uden at få den gamle tatovering laserbehandlet inden.
Dette vil ofte resultere i, at den gamle tatovering stadig er meget synlig efter, og det vil sjældent blive et ideelt resultat. For at det endelige resultat med coverup bliver optimalt, er det bedst at få behandlet den gamle tatovering inden. Der skal kun få behandlinger til for at lysne tatoveringen, og kroppen vil fortsætte med at udskille blækpigmenterne, selv efter den nye tatovering er lavet.
Nej, ikke alle tatoveringer kan fjernes, og det er oftest farvede tatoveringer, som kan være problematiske. Hos Remove-it kan du være helt sikker på at få et ærligt svar, da vi ikke ønsker at starte et forløb, som vi ikke kan afslutte med en helt tilfreds kunde. Det er både spild af vores tid og dine penge.
Hvis vi vurderer, at tatoveringen kan drille og måske ikke kan fjernes, tilbyder vi et helt gratis prøveskud, for at se hvordan tatoveringen reagerer på laserbehandlingen inden forløbet påbegyndes.
Ja, der vil være kortvarige virkninger, idet din hud vil være rød og hævet efter behandling. Dette er dog helt normalt og sker som følge af blodtilstrømningen til området. Vi køler huden ned straks efter behandling for at minimere dette.
Vi anbefaler, at du bruger en ispose på området et par gange i det følgende døgn efter behandlingen. I nogle tillfælde kan det behandlede område klø, fordi huden danner histamin. Dette kan modvirkes ved at tage Benadryl eller lignende anti-histamin efter behov.
I nogle få særlige tilfælde kan der dannes små blister på det behandlede område, og disse vil gå væk af sig selv i de efterfølgende dage. Der er endvidere en chance for hyperpigmentering, hvor huden bliver lysere. Dette er også kun midlertidigt og vil derfor gå væk af sig selv igen. I usædvanlige tilfælde vil der kunne forekomme midlertidige blodsprængninger, og disse vil ligeledes forsvinde indenfor en uges tid.
NYESTE TEKNOLOGI
Vi tilbyder behandlinger med både Pico og Nano-teknologi. Vi kan dermed fjerne alle farver både hurtigere, mere effektivt og mere sikkert end før.
CERTIFICERET PERSONALE
Personalet hos Remove-it er alle certificerede, og vi har mange års erfaring med tatoveringsfjernelse, så du kan være helt tryg ved dit forløb hos os.
BEHANDLINGSGARANTI
HAR DU YDERLIGERE SPØRGSMÅL?
Så er du altid velkommen til at sende os en besked – vi bestræber os på at vende tilbage, hurtigst muligt!